Dessa ordningsregler kommer att kompletteras med information om bokning och tillträde när nya rutiner införts i slutet av sommaren 2019

Det är bara boende på Östra Ringvägen 1A, Stora gatan 2A och 2B som har tillträde till terrassen. Det är ej tillåtet att låna ut nyckelbricka till obehöriga

Drop in gäller som regel fram till kl.17.

Bokning av terrassens olika delar efter kl 17 sker för tillfället via bokningsschema som sitter på terrassdörren.

Visa hänsyn mot grannar vad gäller ljud som kan vara störande

Vuxna lägenhetsinnehavare ansvarar för sina familjemedlemmar och gästers uppförande. Barn och ungdomar (under 15 år) får bara vistas på terrassen i vuxet sällskap. Du har ansvar för att du och ditt sällskap följer ordningsreglerna och att aktiviteterna inte upplevs som störande av grannar och övrig omgivning

Tar du med större sällskap (mer än 4 personer) anmäler du detta i förväg till info@osterport.se Detta är dock ingen bokning av terrassen. Tala om ditt namn och trappuppgång (1A, 2A eller 2B), datum och hur många ni blir. Visa hänsyn till grannarna i trapphuset där terrassen ligger, särskilt med tanke på höga röster och stökighet när en större sammankomst anordnas. Under festens gång och när ni lämnar terrassen efter festens slut ska grannarna inte störas.

Se alltid till att dörren mellan trapphuset och terrassen är stängd när du vistas på terrassen och när du lämnar den.

Rökning är inte tillåten i den inglasade delen. Fimparna tar du med dig när du lämnar terrassen.

Måttlig alkoholkonsumtion är tillåten och allmän ordning ska råda.

Terrassen får användas till kl. 22 måndag-söndag, det är tillåtet lite längre på fredagar och lördagar under förutsättning att man tänker på att inte vara högljudda och spela musik. Efter kl 01.00 ska det dock vara tyst.

Naturligtvis är det inte tillåtet att slänga ut skräp, snus etc. över räcket på terrassen. Raketer eller annan typ av fyrverkeri får inte avskjutas från terrassen.

Nolltolerans mot skräp – dvs. att inte lämna något som helst skräp efter sig. Detta gäller även i hissen och i trapphuset. Städredskap finns i förrådet. Om man missköter sig stängs man av.

Det ska vara städat när du lämnar terrassen.

Om du flyttar möbler ska dessa återställas till standardmöbleringen. Tänk på att inte dra möbler längs betonggolvet eftersom det stör grannar och möblerna går sönder. Torka bord och stolar rena. Tänk på att alltid lägga in dynorna i den inglasade delen efter att du har använt terrassen.

Vårda möblerna så håller de sig fräscha längre. Använd handduk eller egen dyna om du sitter med bar överkropp/bikini.

Om du tänder levande ljus – var noggrann med att se till att samtliga är släckta innan du lämnar terrassen. Om du spiller ut stearin måste även detta städas bort.

Kontrollera att glasdörrar och fönster är stängda och att dörren till trapphuset är låst efter vistelse på terrassen.